Schiekade Living

Wonen in een stad van wereldse allure, het is jouw speelveld

Het project

Schiekade Living bestaat uit 17 gloednieuwe city-appartementen achter een bestaande, karakteristieke gevel. De appartementen variëren in grootte van ca. 50 tot 136 m2 en beschikken over 2.85 meter hoge plafonds. Achter het gebouw wordt een prachtige gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd. De appartementen op de begane grond hebben bovendien een eigen tuin. Het statige gebouw dateert uit 1907 en de stijlvolle gevel blijft dus volledig behouden. Daarachter zijn de appartementen hypermodern en van alle hedendaagse gemakken voorzien.

Toen en nu

De Schiekade loopt van het Hofplein tot aan het kruispunt met de Bergweg en ligt op de grens van de Provenierswijk en de Agniesebuurt. Tegenwoordig kent iedere Rotterdammer de Schiekade als brede straat met middenberm, maar vroeger stroomde het water van de Schie er nog doorheen. Na het bombardement van 1940 is het water gedempt met puin. Op de middenberm werden tramrails aangelegd.

Aan de straat staan veel statige herenhuizen en gebouwen met een rijke historie

Aan de straat staan veel statige herenhuizen en gebouwen met een rijke historie, zoals de prachtige Nationale Levensverzekeringsbank. Schiekade living ligt op de hoek van de groene en lommerrijke Provenierssingel, tegenover de toekomstige hotspot ZOHO en op 5 minuten lopen van het straks prachtig vergroende Hofplein. Echt een wereldplek om te wonen!