Schiekade Living maakt van Rotterdam jouw speelveld

Zoek je na een lange dag de bedrijvigheid van de stad op, of rust je uit in de groene binnentuin? Waar je ook naartoe gaat, en wat je ook wilt doen – je bent er binnen een paar minuten.

De Schiekade bevindt zich in het hart van al het moois dat een wereldstad als Rotterdam te bieden heeft. Zodra je de deur uitstapt, ligt alles wat je maar kunt wensen op steenworp afstand, welke kant je ook op gaat.

Out & about

Zin om eropuit te gaan? Genoeg keuze. De pizzaliefhebber kan zijn hart ophalen bij straatgenoot Angelo Betti, Rotterdams begrip dat al sinds 1922 bestaat. Of sla af op de Proveniersstraat en waan je ineens op een Frans bistro-pleintje met parels als Le Nord en Booon. De laatste zonnestralen van de dag pak je op de trap van de altijd bruisende Biergarten. Zin om door te gaan? Doe een laatste dansje jazzpodium Bird, of test je jeu de boules-skills bij Mooie Boules Rotterdam.

Shopping

De vele grote warenhuizen en kleine boetiekwinkeltjes die het stadscentrum rijk is, wachten op je. Nadat je de voordeur achter je dicht hebt getrokken loop je met 10 minuten de Coolsingel op en de Bijenkorf binnen. Van daaruit loop je zo de Lijnbaan op, een van de grootste winkelstraten van de stad. Of ga de andere kant op en duik de Koopgoot in!

De grote warenhuizen en kleine boetiekjes van rotterdam zijn allemaal te voet te bereiken

Staying Healthy

Fit blijven doe je bij één van de vele sportscholen rondom de Schiekade, zoals David Lloyd aan de overkant (met zwembad!) of Basic Fit bij het station. Ook Workoutclub Noord en Yoga Vidya zitten om de hoek. Liever buiten bezig? Probeer een van de populaire hardlooproutes die Rotterdam rijk is, zoals de bruggenloop of het rondje Kralingse Plas. Start op 3 minuten afstand een lange wandeling vanuit het Luchtpark de Hofbogen, langs de Rotte en via de Luchtsingel weer terug. Of fiets in 6 minuten naar het altijd gezellige Vroesenpark.

Rotterdam & Beyond

De Schiekade is een belangrijke verbinding tussen het centrum van Rotterdam en tal van uitvalswegen. Binnen enkele minuten zit je op de A20 en de ring van Rotterdam. Het vliegveld van Rotterdam Airport heb je binnen 15 minuten bereikt. Toch met de trein? Rotterdam Centraal is nog geen 10 minuten lopen.

Schiekade living, startpunt van al jouw avonturen